گزارش یک صعود از گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس:
نگاهی به عملکرد گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳
به گزارش فراز انرژی به نقل از روابط عمومی هلیدینگ خلیج فارس؛
خط مقدم تولید و جنگ اقتصادی
گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس در سالهای اخیر با توجه به جایگاه کمنظیرش در ارزآوری برای کشور و وزن قابلتوجهی که در صنعت ایران دارد، همواره یکی از اهداف اصلی دشمنان جمهوری اسلامی ایران برای تحریم و محدودیت بوده است.
این گروه که در خط مقدم تولید قرار دارد ابتدا در جنگ اقتصادی و در ادامه در جنگ ترکیبی هدف انواع محدودیتها، تحریمها و نیز حملات قرار گرفته است.
علیرغم تمامی کارشکنیها و اقدامات خصمانه دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، تلاش مذبوحانه آنها برای اختلال در عملیات شرکت و بهویژه صادرات و ارزآوری گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس از طریق افشای اطلاعات شبکه تبادلات خارجی مالی و تجاری، سیستم کشتیرانی و همچنین مخازن صادراتی، ناکام مانده و عملاً گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس توانسته است با هوشمندی، درایت و بهرهبرداری از دانش تخصصی، مقاصد شوم دشمنان را خنثی کرده و به فعالیت و رشد خود در مسیر اهداف تعیینشده ادامه دهد و در سال ۱۴۰۳ در عرصههای بینالمللی به دستاوردهای بینظیری برسد.
جهش در ICIS سند افتخاری جهانی
در عرصه جهانی، بر اساس آخرین ارزیابیهای معتبر انجامشده توسط مؤسسه بینالمللی ICIS که در سپتامبر ۲۰۲۴ منتشر شد، گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس در سال ۲۰۲۳ با فروش خیرهکننده ۱۷/۳۴۰ میلیارد دلار، موفق به کسب مقام ۱۸ در میان صد شرکت برتر شیمیایی جهان شده است.
این شرکت در طی سه سال گذشته در دوره مدیریتی جدید از رتبه ۳۷ جهان، ۱۹ پله ارتقا یافته و در جمع ۲۰ شرکت برجسته جهانی میدرخشد. این موفقیت گواهی است بر عزم راسخ و تلاشهای مستمر کلیه مدیران و همکاران در راه تحقق اهداف توسعهای و افزایش سهم بازار جهانی.
مقایسه عملکرد هلدینگ خلیجفارس و سابیک عربستان بهعنوان رقیب اصلی ما در منطقه، شامل رشد ۹ پلهای خلیجفارس در برابر تنزل ۳ پلهای سابیک، رشد ۳/۷ درصدی فروش خلیجفارس در برابر تنزل۲۳ درصدی فروش سابیک و همچنین سود خالص ۳میلیارد دلاری هلدینگ خلیجفارس در برابر اعلام زیان ۷۴۰ میلیوندلاری سابیک موید عملکرد فوقالعاده و قوی هلدینگ، آنهم در شرایط تحریم ظالمانه و همهجانبه شرکت پتروشیمی خلیجفارس است.
آمارهایی از فارس که جهانی شد
سودآوری و ارزآورترین شرکت ایرانی
در عرصه ملی، بر اساس آخرین رتبهبندی ۱۰۰ IMI، شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس با افتخار در صدر قرار گرفته و بهعنوان پیشرو در زمینههای مختلفی چون بیشترین سودآوری، بالاترین میزان صادرات، خلق بالاترین ارزشافزوده و ارزش بازار، به اوج قلههای موفقیت دستیافته است.
این موفقیت شایسته، گواهی بر تلاشهای بیوقفه و تعهد راسخ تمامی همکاران در ایجاد ارزشهای پایدار و تقویت رشد و شکوفایی صنعت پتروشیمی کشور محسوب میشود.
رشد تولید
میزان تولید هلدینگ خلیجفارس از ۲۰/۵میلیون تن در سال ۱۳۹۹، در سال ۱۴۰۰ به میزان ۲۲/۲۱ میلیون تن و در سال ۱۴۰۱ به میزان ۲۳/۲۳ میلیون تن و در سال ۱۴۰۲ نیز به میزان ۲۴/۸ میلیون تن افزایش پیدا کرد که در این بازه سالانه بیش از یک میلیون تن افزایش تولید داشته و جمعاً حدود۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تن افزایش تولید داشتیم؛ به عبارتی رشد ۲۱ درصدی تولید کسب شده است.
طبق برنامه پیشبینی میشود که تا پایان سال ۱۴۰۳ حجم تولید ۲۸/۶ میلیون تن برسد که علیرغم تحریمها و مشکلات، رشد چشمگیری بهحساب میآید.
رشد فروش
فروش گروه در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۶۵ هزار میلیارد تومان بود. در سال اول برنامه در سال ۱۴۰۰ به مبلغ ۳۰۸ هزار میلیارد تومان رشد پیدا کرد و در سال ۱۴۰۱ فروش به مبلغ ۴۱۸ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
در سال ۱۴۰۲ فروش بزرگترین هلدینگ پتروشیمیایی ایران به مبلغ ۵۰۹ هزار میلیارد تومان افزایش یافت که بیانگر رشد ۲۰۸ درصدی است.
طبق برنامهریزی پیشبینی میشود که در سال ۱۴۰۳ این مبلغ به ۷۰۹ هزار میلیارد تومان افزایش یابد و این بدان معناست که از سال ۱۴۰۰ تا پایان ۱۴۰۳ شاهد رشد ۳۲۷ درصدی فروش خواهیم بود.
عرضه بیش از ۵۲ میلیون تن محصول به بازارهای داخلی و خارجی
در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، به ترتیب ۱۵/۵.۱۷/۷ و ۱۹/۴ میلیون تُن و در مجموع ۵۲/۶ میلیون تن محصول از تولیدات هلدینگ به بازارهای داخلی و صادراتی عرضه شده است.
این دستاورد، بیانگر نقش کلیدی و تأثیرگذار گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس در کاهش وابستگی به واردات مواد اولیه پتروشیمی و همچنین سهم بسزای این گروه در ایجاد و حفظ اشتغال و تولید در کشور است.
این موفقیتها نهتنها سوابق درخشانی را رقم میزند، بلکه تأکید بر عزم راسخ این گروه در راستای توسعه پایدار و شکوفایی اقتصادی کشور دارد.
۱۵ میلیارد دلار درآمد ارزی در سه سال
گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس که رتبه نخست صادرات در بین شرکتهای ایرانی را از آن خودکرده، در سال ۱۳۹۹ به میزان ۶/۵ میلیون تن محصول، درآمدی معادل ۲/۶ میلیارد دلار داشت.
اما در سال ۱۴۰۰، این رقم به ۶/۸ میلیون تن با ارزشی نزدیک به ۵ میلیارد دلار ارتقا یافت و در سال ۱۴۰۱، به ۷/۴ میلیون تن و ۵/۵ میلیارد دلار رسید. بااینحال، در سال ۱۴۰۲، حجم صادرات به ۷/۶ میلیون تُن و ارزش آن به ۴/۵ میلیارد دلار رسید و در مجموع ۱۵ میلیارد دلار درآمد ارزی را نصیب کشور کرده است.
کمک به رفع ناترازی سوخت در کشور
گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس همواره با در نظر گرفتن اولویتهای داخلی، اقدام به صادرات محصولات خود میکند.
در سال ۱۴۰۲ با توجه به برخی ناترازیها در کشور و بویژه در حوزه سوخت، این گروه دو میلیارد دلار از محصولات صادراتی خود را برای کاهش این مشکلات به داخل اختصاص داد.
گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس که پتروشیمی نوری، پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی بندر امام و پتروشیمی پارس را به عنوان تولیدکنندگان اصلی محصولات آروماتیکی کشور در خانواده بزرگ خود دارد، بخشی از محصولات آروماتیکی خود را به دنبال سیاستهای نهادهای بالادستی برای تنظیم بازار داخلی به این بازارها عرضه کرد و همچنین بخشی از ریفرمیت و هویاند تولیدی خود را برای رفع ناترازی بنزین و تامین سوخت نیروگاه به شرکت ملی پالایش و پخش تحویل داد.
پیشتاز در سودآوری
سود شرکت اصلی برای سال مالی منتهی به ۳۱ خرداد ۱۴۰۰، حدود ۳۸/۷ هزار میلیارد تومان بود که برای سال مالی منتهی به ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ به مبلغ ۵۵/۸ هزار میلیارد تومان ارتقا یافت.
این روند رشد سودآوری استمرار یافته بهنحویکه برای سال مالی منتهی به ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ مبلغ ۶۸/۴هزار میلیارد تومان سود به کسب شد، و برای سال مالی منتهی به دوره ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ مبلغ حدود ۷۷ هزار میلیارد تومان است.
۱۲۴ هزار میلیارد تومان سود
سود تلفیقی شرکت در سال مالی منتهی به ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ به مبلغ ۶۷/۲ هزار میلیارد تومان رسیده بود و برای دوره منتهی به ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ به مبلغ ۹۴/۸ هزار میلیارد تومان افزایش یافت و برای دوره منتهی ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ به مبلغ ۱۰۱ هزار میلیارد تومان رسید و نیز برای دوره منتهی ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ به مبلغ ۱۲۴ هزار میلیارد تومان ارتقا یافته است.
۷۵ هزار میلیارد تومان تقسیم سود
تقسیم سود در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۱۷/۲ هزار میلیارد تومان، در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۲۴/۴ هزار میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۲ مبلغ ۳۴/۲۶ هزار میلیارد تومان بوده است.
جمعاً مبلغ ۷۵ هزار میلیارد تومان سود به سهامداران از جمله سهام عدالت، بازنشستگی نفت، بازنشستگی کشوری و سایر سهامداران پرداخت شده است.
رتبه نخست ارزش بازار
ارزش بازار گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس که در ۱۴۰۰/۰۳/۳۱ معادل ۶۲۳ هزار میلیارد تومان بوده است تا تاریخ ۱۴۰۳/۰۵/۳۱ به حدود ۱۱۱۲ هزار میلیارد تومان رسیده است که این عدد برای نخستینبار در تاریخ بازار سرمایه ایران توسط یک شرکت کسب شده است.
از سوی دیگر علیرغم ریزش شاخص، هلدینگ خلیجفارس همچنان دارای رتبه اول از منظر ارزش بازار است.
در همین راستا سهم فارس و گروه از کل بازار از ۱۰/۷درصد در ۱۴۰۰/۰۳/۳۱ به ۱۳/۸ درصد در ۱۴۰۳/۰۵/۳۱ ارتقا یافته است.
مطمئن برای سرمایهگذاری در بورس
علیرغم ریزش شاخص و نزولی بودن بازدهی بازار سرمایه در سال ۱۴۰۲، نماد فارس بهعنوان بزرگترین شرکت بورسی از تاریخ ۱۴۰۰/۰۱/۰۱تا ۱۴۰۳/۰۵/۳۱ معادل۹۲ درصد بازدهی داشته که در مقایسه با متوسط افزایش شاخص کل بورس به میزان ۵۵ درصد، قریب به ۳۷ درصد از رشد بیشتری برخوردار بوده است.
ارزش خالص دارایی صندوق اختصاصی بازارگردانی خلیجفارس در پایان سال ۱۴۰۰ معادل ۸ هزارو ۸۱۷ میلیارد تومان بوده که این ارزش در پایان سال ۱۴۰۲ به ۲۰ هزار و ۲۱۰ میلیارد تومان رسیده و افزایش ارزشی بالغ بر ۱۱ هزار و ۳۹۳ میلیارد تومان خلق نموده است.
۲۷ پروژه در دست اجرا
گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس باهمت و ارادهای راسخ، در حال اجرای ۲۷ طرح توسعهای با برآوردی بالغ بر ۱۵ میلیارد دلار است.
این اقدام مهم، علیرغم محدودیتها و تحریمهای خارجی که تأثیرات قابلتوجهی بر تأمین مالی و جذب سرمایهگذاری خارجی داشته است، باتکیهبر همه ظرفیتهای موجود در بازار سرمایه و منابع مالی داخلی این شرکت، به طور پیوسته در حال تحقق است.
افتتاح پروژههای ماندگار
در این سه سال یکی از اولویتهای اصلی هلدینگ خلیجفارس تکمیل طرحهای نیمهتمام بود، در همین راستا تکمیل و راهاندازی مجتمع شرکت پالایش گاز بید بلند خلیجفارس با سرمایهگذاری ۳/۵ میلیارد دلار در اسفند ۱۴۰۰، راهاندازی فاز اول شرکت پالایش گاز هویزه خلیجفارس با سرمایهگذاری ۱/۳میلیارد دلار پس از ۱۱ سال در اردیبهشت ۱۴۰۲ و راهاندازی طرح الفین پتروشیمی گچساران با سرمایهگذاری ۰/۸۱ میلیارد یورو و ظرفیت تولید سالانه یک میلیون تن اتیلن و ۸۵ هزار تن C۳+ در این مدت انجام شد.
همچنین در سال جاری بازیابی واحد پارازایلین پتروشیمی بوعلی سینا به ارزش ۳۰ میلیون یورو با ظرفیت تولید سالانه ۴۰۰ هزار تن محصول پارازایلین، ۱۷۹ هزار تن بنزن و ۳۰ هزار تن اورتوزایلین و راهاندازی واحد آمونیاک پتروشیمی هنگام با سرمایهگذاری ۲۳۶ میلیون یورو با ظرفیت تولید سالیانه ۷۲۶ هزار تن و افتتاح تصفیهخانه بزرگ صنعتی پتروشیمی بندر امام (ره) صورت گرفت.
افتتاحهایی که در راه است
در سال جاری راهاندازی و بهرهبرداری از پروژههای پتروشیمی ارغوان گستر ایلام، پروژه عظیم پتروشیمی آپادانا خلیجفارس، پروژه بااهمیت پتروشیمی صدف، فاز دوم شرکت پالایش گاز شهدای هویزه خلیجفارس و پروژه هایکو پتروشیمی کارون و همچنین پروژه شیرینسازی برش سنگین پتروشیمی نوری و خاموشی فلرهای شرق کارون از طریق پالایش گاز بیدبلند خلیجفارس در برنامه قرار دارد.
در این بازه زمانی سهساله حدود ۲/۶ میلیارد یورو و ۴۶ هزار میلیارد تومان برای پیشبرد این طرحهای پراهمیت سرمایهگذاری شده است.
تأمین مالی با ابزارهای نوین مالی
از جمله راهبردهای کلیدی شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس بهمنظور تأمین منابع مالی بهموقع و باکیفیت، بهویژه در راستای اجرای برنامههای توسعهای، میتوان به طرحریزی و اقدامات مؤثر در جهت تشکیل گروه مالی اشاره کرد. این گروه باهدف مدیریت فعالانه پرتفوی شرکت و گروه، حضور در بازارهای سرمایه و جذب سرمایهگذاران، حفظ منافع مالی و کاهش کارمزد خدمات خریدوفروش سهام، ورود به عرصه بینالمللی، تأمین مالی پروژهها و استفاده از ابزارهای مالی نوین، همچنین انجام عملیات صرافی گروه و تسهیل فرایند حوالههای ارزی طراحی شده است.
در این راستا، شرکتهای سرمایهگذاری مدبران اقتصاد خلیجفارس، تأمین سرمایه خلیجفارس و کارگزاری خلیجفارس در حال فعالیت هستند. از دستاوردهای این مجموعه در سه سال اخیر، تأمین مالی بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد تومان از بازار سرمایه از طریق انتشار اوراق برای شرکتهای گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس، گروه پتروشیمی تابان فردا و شرکت سرمایهگذاری اهداف بوده است.
سرمایهگذاری در میادین نفت و گاز
شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس با سرلوحه قراردادن منویات و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری مبنیبر ایجاد ارزشافزوده در زنجیره صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و با تأکیدات وزارت نفت بهمنظور افزایش پایداری و تابآوری در خوراک پتروشیمی نسبت به سرمایهگذاری در میادین نفت و گاز مانند مارون خامی و اهواز خامی اقدام به درخواست از شرکت ملی نفت کرده است که در جهت تسریع در اجرای این فرایند، اقدام به تأسیس شرکت بالادستی شد.
حرکت بهسوی پروژههای پاییندستی پتروشیمی
بر اساس تأکیدات رهبری معظم انقلاب اسلامی برای حرکت بهسوی زنجیره پاییندستی ارزشآفرین پتروشیمی و فاصلهگرفتن از خامفروشی محصولات پتروشیمی، در جهت توسعه صنایع پاییندستی از طریق مطالعات و طراحی و ایجاد پارکهای پاییندستی پتروشیمی اقداماتی را آغاز کرده است. دراینرابطه چندین پارک پاییندستی پتروشیمی را در حاشیه خلیج همیشه فارس از چابهار تا خرمشهر برنامهریزیشده که برای ۹ پارک پتروشیمی مکانیابی، طراحی و در حال پیگیری برای ایجاد زیرساختها و راهاندازی آنهاست.
برچسب ها :شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ، عملکرد ، عملکرد پتروشیمی ها ، عملکرد مالی ، معاونت مالی هلدینگ خلیج فارس ، هلدینگ خلیج فارس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0