تاریخ انتشار : سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۹
کد خبر : 18083

بازنگری دولت کره‌جنوبی در ساختار صنعت پتروشیمی

بازنگری دولت کره‌جنوبی در ساختار صنعت پتروشیمی
دولت کره جنوبی به‌منظور مقابله با تردیدهای جهانی و کمک به شرکت‌های کره‌ای فعال در صنعت پتروشیمی از طرح «افزایش رقابت‌پذیری صنعت پتروشیمی» رونمایی کرد.

به گزارش فراز انرژی به نقل از خبرگزاری یونهاپ از سئول، وزارت صنعت، تجارت و انرژی کره جنوبی روز دوشنبه (سوم دی) از عزم دولت برای کمک به شرکت‌های پتروشیمی با هدف تجدید ساختار کسب‌وکار و ادغام و تملک در بحبوحه تشدید رقابت جهانی در این بخش خبر داد.

بر اساس اعلام این وزارتخانه، این گام به‌دنبال تردیدهای فزاینده در صنعت پتروشیمی جهان رخ برداشته شده است و انتظار می‌رود بازارهای جهانی تا سال ۲۰۲۸ با مازاد عرضه محصولات پتروشیمی روبه‌رو شود، زیرا رقابت فزاینده از سوی رقیبان در چین و منطقه خاورمیانه وجود دارد.

برای نمونه، کره جنوبی کارآمدسازی مراکز محلی نفتا کراکر را برای تنظیم تولید و در عین حال افزایش رقابت، توسعه می‌دهد.

صنعت پتروشیمی کره جنوبی به‌طور سنتی با گسترش صادرات از طریق تأسیسات مرکز نفتا کراکر در مقیاس بزرگ (NCC) با استفاده از مواد خام ارزان قیمت رشد کرده است.

با این حال، این الگوی رشد، به دلیل به میان آمدن رقیبانی از چین و منطقه خاورمیانه رقابت‌پذیری خود را از دست داده است.

وزارت صنعت، تجارت و انرژی کره جنوبی در بیانیه‌ای اعلام کرد: به جای مداخله مستقیم دولت، تلاش‌ها بر ابداع اقدام‌های پیشگیرانه با هدف کاهش تأثیر بر اشتغال و اقتصادهای منطقه متمرکز خواهد شد.

بسته‌های مالی ۲ میلیارد دلاری دولت کره جنوبی برای اصلاح سبد تجاری پتروشیمی‌ها

دولت کره جنوبی قصد دارد حداکثر ۳ تریلیون وون (۲ میلیارد دلار) بسته‌های مالی برای شرکت‌های پتروشیمی که به‌دنبال اصلاح سبد تجاری خود هستند، ارائه دهد.

کره جنوبی همچنین در نیمه نخست سال ۲۰۲۵ از نقشه راه سرمایه‌گذاری تحقیقاتی به‌منظور حمایت از توسعه مواد شیمیایی سازگار با محیط زیست رونمایی خواهد کرد.

افزون بر این، دولت تعلیق تعرفه واردات نفتا، مواد اولیه محصولات پتروشیمی و نفت مورد استفاده در مراکز نفتا کراکر (NCC) را تا پایان سال ۲۰۲۵ تمدید خواهد کرد، همچنین عوارض واردات گاز طبیعی مایع مورد استفاده برای مواد صنعتی را بازپرداخت خواهد کرد.

یک مقام ارشد صنعتی کره جنوبی گفت: از آنجا که شرکت‌های پتروشیمی کره جنوبی در حال اجرای اقدام‌های نجات و تغییر شکل سبد تجاری خود هستند، دولت تلاش‌های سیاستی را برای حمایت از این طرح‌ها هماهنگ خواهد کرد.

افزایش رقابت‌پذیری صنایع پتروشیمی کره‌جنوبی

طرح جامع دولت کره برای افزایش رقابت‌پذیری صنعت پتروشیمی با حمایت از بازسازی کسب‌وکار، از جمله فروش مشاغل، ادغام و تملک (M&A) و تعطیلی تأسیسات در نظر گرفته شده است.

برای شرکت‌هایی که در حال تغییر ساختار تجاری هستند، مهلت تملک ۱۰۰ درصد سهام یک شرکت هلدینگ از سه سال کنونی به پنج سال می‌رسد و به خریداران فرصت بیشتری برای رعایت مقررات سهامداری پس از کسب سود می‌دهد.

دولت کره جنوبی همچنین با تقویت حمایت از تحقیق و توسعه (R&D) صنعت پتروشیمی داخلی را به بخشی با ارزش افزوده بالا و دوستدار محیط زیست تبدیل می‌کند و در نتیجه رقابت اساسی آن را افزایش می‌دهد.

دولت کره جنوبی روز دوشنبه در جریان نشست وزیران مرتبط با بخش افزایش رقابت‌پذیری صنعتی به ریاست چوی سانگ موک، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور اقتصاد و دارایی، از طرح «افزایش رقابت‌پذیری صنعت پتروشیمی» رونمایی کرد.

احیای صنعت اتیلن کره جنوبی

این طرح بر بازسازی صنعت اتیلن کره جنوبی که سنگ بنای بخش پتروشیمی به شمار می‌آید، از طریق حمایت از فروش دارایی، ادغام و تملک و بسته شدن تأسیسات متمرکز است.

دولت کره جنوبی برای رفع مازاد عرضه مواد خام پتروشیمی، دولت فعالانه از بازنگری ساختار کسب و کار حمایت خواهد کرد.

افزون بر این، دولت کره جنوبی از پیش رایزنی‌ها با «کمیسیون تجارت منصفانه» به‌منظور تسریع در بررسی ادغام برای فروش کسب‌وکار، مؤسسه‌های سرمایه‌گذاری مشترک، ادغام و تملک و تجارت جدید حمایت خواهد کرد.

حمایت فوری از واحدهای پتروشیمی در مرز تعطیلی

مناطقی که تحت تأثیر تعطیلی کارخانه قرار گرفته‌اند، به‌عنوان مناطقی که نیاز به حمایت صنعتی فوری دارند، با اقدام‌هایی مانند تمدید مهلت بازپرداخت وام، یارانه برای کمک به حفظ مشاغل و دیگر اشکال کمک، شناسایی خواهند شد.

دوره پیش بازنگری برای تبادل اطلاعات به‌منظور بهبود کارایی عملیات تأسیسات از ۳۰ روز کنونی به ۱۵ روز کاهش می‌یابد. یک کانال مشاوره مشترک بین وزارت صنعت، تجارت و انرژی و «کمیسیون تجارت عادلانه» برای حمایت از تبادل اطلاعات، بررسی‌های سریع و دیگر فرآیندها برای صنایعی که بیش از حد عرضه می‌شوند، ایجاد خواهد شد.

در همین حال، وزارت اقتصاد و دارایی کره جنوبی روز دوشنبه اعلام کرد که این کشور مقررات را آسان‌سازی می‌کند و مشوق‌هایی را برای تسهیل در بازسازی ساختار پتروشیمی‌های داخلی که در حال مقابله با مازاد عرضه جهانی و ظرفیت مازاد در چین و خاورمیانه هستند، ارائه خواهد کرد.

دولت کره جنوبی امیدوار است با این اقدام‌ها به سمت مواد شیمیایی پیشرفته مانند کوپلی‌استرها و آکریلونیتریل بوتادین استایرن (ABS) به دور از مواد شیمیایی اساسی مانند اتیلن تغییر مسیر دهد.

از آنجا که پیش‌بینی می‌شود شرکت‌های پتروشیمی پیشرو کره جنوبی در سال جاری میلادی متحمل زیان شوند، وزیر امور اقتصاد و دارایی، مجموعه‌ای از اقدام‌ها را با هدف تقویت رقابت‌پذیری این بخش در نشست وزیران اعلام کرد.

این اقدام‌ها در حالی رونمایی شد که فعالان صنعت پتروشیمی کره جنوبی در تلاش هستند کارخانه‌های مواد شیمیایی اساسی را برای جلوگیری از تلفات کاهش دهند.

زیان قابل‌توجه پتروشیمی‌های بزرک کره جنوبی در سال۲۰۲۴

چهار تولیدکننده بزرگ پتروشیمی کشور شامل ال‌جی کم (LG Chem)، لوته کمیکال (Lotte Chemical Corp.)، کومهو پتروکمیکال (Kumho Petrochemical Co) و هانوا سولوشنز (Hanwha Solutions Corp) در سه ماه سوم سال جاری میلادی در مجموع ۴۱۷ میلیارد وون زیان را گزارش کردند، که با ۳۹ میلیارد وون در سه ماه چهارم سال ۲۰۲۳ مقایسه می‌شود.

به گفته مقام‌های صنعت پتروشیمی کره جنوبی، بازنگری در ساختار سرمایه‌گذاری مشترک زیان ده بین هانوا سولوشنز و دی‌ال کمیکال (DL Chemical) می‌تواند باعث ایجاد تکانی در این بخش شود، با این حال گفته می‌شود این دو شرکت برنامه‌ای برای فروشواحد نفتا کراکر یئوچان ان‌سی‌سی (YEOCHUN NCC) در آینده نزدیک ندارند.

با این حال، این مقام‌های صنعتی یادآور شدند که اقدام‌های دولت به اندازه کافی برای کاهش داوطلبانه تولید جذاب نیست.

آن‌ها تأکید کردند که افزایش در حاشیه سود اتیلن، که در دو ماه گذشته بیش از دو برابر شده است، می‌تواند روند احیای آن‌ها را به تأخیر بیاندازد.

لزوم ارائه مشوق‌های قوی‌تر برای کمک به صنایع پتروشیمی کره جنوبی

یک مقام صنعتی کره جنوبی گفت: ما در دوراهی گیر کرده‌ایم که کاهش تولید یک شرکت به نفع دیگری است. “برای تسهیل ادغام و تملک، ما به مشوق‌های قوی‌تری نیاز داریم.

بخش پتروشیمی کره جنوبی زمانی محرک اصلی صادرات بود و حدود ۸.۲ درصد از صادرات کره جنوبی را در سال ۲۰۱۸ به خود اختصاص داده بود و ارزش آن تقریباً ۵۰۰ میلیارد دلار بود و این کشور را به چهارمین تولیدکننده بزرگ جهان تبدیل کرد.

با این حال، تولیدکنندگان کره جنوبی برای ماندن در رقابت تلاش کرده‌اند زیرا توسعه عظیم ظرفیت چین بازار را تغییر داده است. تا سال گذشته میلادی، ظرفیت تولید اتیلن چین به ۵۲ میلیون و ۷۴۰ هزار تن رسید که چهار برابر رقم ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تنی کره‌جنوبی است.

این در حالی است که چین که زمانی بازار عمده صادرات محصولات پتروشیمی کره جنوبی بود، اکنون ظرفیت کافی برای تامین نیازها و مازاد صادرات خود را دارد.

کره جنوبی همچنین قصد دارد برای حمایت از صنعت پتروشیمی از محصولات کم حاشیه به کالاهای ویژه با ارزش بالا، مانند مواد پیشرفته، تبدیل شود.

نقشه راه تحقیق و توسعه در صنعت پتروشیمی کره جنوبی سال ۲۰۲۵ رونمایی می‌شود

دولت کره جنوبی در نظر دارد نقشه راه تحقیق و توسعه ۲۰۲۵-۲۰۳۰ را تهیه و در نیمه نخست سال آینده میلادی منتشر کند، صنایع «توری» (Toray) ژاپن که در دهه ۱۹۹۰ با موفقیت از محصولات کالایی به مواد هوافضا تغییر مکان داد، به‌عنوان الگویی برای این رویکرد برجسته شده است.

استقبال انجمن صنایع شیمایی کره از بسته نجات بخش صنعت پتروشیمی

انجمن صنایع شیمیایی کره از این اقدام‌ها استقبال و اشاره کرد که شرکت‌های بزرگ دارای واحد کراکر برای سه سال پیاپی زیان عملیاتی را گزارش کرده‌اند و بعضی از آن‌ها بدترین عملکرد خود را در تاریخ ثبت کرده‌اند.

انجمن گفت: حمایت سریع دولت بسیار مهم است، با این حال، شرکت‌های پیشرو مانند ال‌جی کم و لوته کمیکال پیش‌تر فعالیت خود را متوقف کرده‌اند یا در حال بررسی فروش دارایی‌ها هستند.

ظرفیت تولید جهانی اتیلن تا اوایل سال جاری میلادی حدود ۲۲۹ میلیون تن بود که از تقاضای ۱۸۸ میلیون تنی پیشی گرفت، در همین حال، چین و خاورمیانه به افزایش تولید ادامه می‌دهند.

خاورمیانه در حال تبدیل شدن به یک رقیب بزرگ در صنعت پتروشیمی است، به‌ویژه که شرکت‌های انرژی در منطقه به شدت در حال توسعه هستند.

این شرکت‌ها سرمایه‌گذاری‌های بزرگی را بر اساس فناوری تبدیل مستقیم نفت خام به مواد شیمیایی (COTC) انجام می‌دهند که به آن‌ها امکان می‌دهد از نفت خام اتیلن تولید کنند و مرحله نفتا را دور بزنند.

برای شرکت‌های کره جنوبی که برای تولید اتیلن به نفتا متکی هستند، این یک چالش مهم است.

شرکت دولتی نفت سعودی آرامکو عربستان هم در حال اقدام‌های اساسی است و حدود ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار برای ساخت یک مجتمع پتروشیمی در مقیاس بزرگ در اولسان تا سال ۲۰۲۶ سرمایه‌گذاری می‌کند که این تاسیسات ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن اتیلن را خواهد داشت.

مزیت اصلی آن در یکپارچگی عمودی مدیریت کل فرآیند از نفت خام تا اتیلن در داخل نهفته است و این ادغام به آرامکو امکان می‌دهد تا اتیلن را با حدود یک سوم هزینه مراکز نفتا کراکر کره جنوبی تولید و و رقابت را تشدید کند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.