تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۸
کد خبر : 18755

به بهانه روز پتروشیمی ؛

اقدام لازم در صنعت پتروشیمی، اجرای سیاست‌های راهبردی رهبری مقام معظم در توسعه پتروپالایشگاه‌ها است

اقدام لازم در صنعت پتروشیمی، اجرای سیاست‌های راهبردی رهبری مقام معظم در توسعه پتروپالایشگاه‌ها است
نگاه هوشمندانه رهبری معظم انقلاب در سال‌های اخیر به مسئله تولید و رفع موانع آن، یکی از اصولی‌ترین راهبردهای برون رفت از مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم کشورهای استکباری است.

یادداشتی از عبدالرسول جوادی بالاجاده

کم توجهی یا غفلت مسئولان دولتی به اجرای راهبردهای اصولی و تاکیدات مقام معظم رهبری در بی‌اثر کردن تحریم‌ها با تببین راهکارهایی چون «توسعه زنجیره ارزشی در صنعت پتروشیمی» و «جلوگیری از خام فروشی» موجب‌عدم توسعه متوازان بر اساس برنامه توسعه ۶ و ۷ شده است.

در این راستا”تکمیل و بهره برداری از پروژه‌های نیمه کاره و رها شده، توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی و استفاده مناسب از ظرفیت‌های سرمایه گذاری، میتواند گامهای مهم در برون رفت از وابستگی‌های صنعتی و تولید محصولات زنجیره‌ای پتروشیمی و بالاتر از آن اشتغال و کارآفرینی و رونق تولید در کشور را حاصل شود.

با اهمیت به اینکه مقام معظم رهبری در تبیین این راهبردها، به مسئله «توسعه پترو پالایشگاه‌ها» و «تبدیل پالایشگاه‌ها به پتروپالایشگاه‌ها» و استفاده مناسب از ظرفیتهای «سرمایه‌های مردمی» اشاره و تاکید داشتند که عملا این مهم مورد غفلت و کم توجهی مدیران دولت‌ها قرار گرفته است و بجای سهامداری عام در سیستم اقتصادی بورس و اوراق بهادار به سهام دهی به هلدینگ‌های سهامداری وابسته به بخش‌های دولتی با عناونین خصولتی رو آورده است.

پروژه‌های بزرگ اقتصادی در صنعت پتروشیمی که می‌تواند گره گشای تولید، اقتصاد، اشتغال و کارآفرینی، قطع وابستگی و جلوگیری از خام فروشی باشد را با روش‌های نا مناسب سرمایه‌گذاری و مدیریت، موجب کندی اجرای سیاست‌های راهبردی رهبری فرزانه انقلاب شده است.

از این حیث باید تدبیری در راستای تحقق مطالبات و تاکیدات رهبری معظم در توسعه زنجیره‌ای ارزش افزوده طرحهای بزرگ پتروپایشگاه‌ها و مگا پروژه‌های پتروشیمی در جهت تکمیل و بهره برداری پروژه‌ها داشته باشد و سیستم سرمایه‌گذاری مردمی را از طریق سیستم‌های بورسی و یا استفاده از منابع صندوق توسعه ملی و بازگشت سرمایه و منابع آن پس از تولید به صندوق سرمایه ملی را برنامه ریزی نمایند تا مشکلات فرا روی کشور در اقتصاد کلان در صنعت پتروشیمی برطرف شود.

حال به بهانه روز صنعت پتروشیمی؛
این اهمیت مورد توجه قرار می‌گیرد که؛

وزارت نفت به چه میزان در اجرای سیاست‌های راهبردی رهبری فرزانه انقلاب گام برداشته است؟

دستاوردهای ایجاد اینهمه شرکت‌های پتروشیمی در تولید محصولات زنجیره ارزشی و ارز آوری در این صنعت به چه میزان بوده است؟

آیا با گذشت بیش از یک دهه از ابلاغ سیاست‌های راهبردی و تاکیدات سالانه رهبری به چه میزان به اهداف تبیینی دست یافته شد؟

چند درصد از خام فروشی محصولات نفتی کاهش پیدا کرد؟

آیا واسطه گری‌ها ودلالان اقتصادی در این صنعت قطع ید شده‌اند؟

و سوال آخر اینکه؛

با اجرای این سیاست‌های راهبردی چند نفر اشتغال پایدار و وابسته ایجاد شده است و چند پتروپالایشگاه راه اندازی و تکمیل و بهره برداری رسیده است؟

آیا دولت برای تکمیل پروژه‌های نیمه کاره و رها شده طرحهای بزرگ اقتصادی چون مگاپروژه پتروشیمی برنامه‌ای دارد؟

روز صنعت پتروشیمی بهترین فرصت برای پایش عملکردها و برنامه ریزی مدون و زمانبندی شده برای امور مغفول مانده چون تکمیل پروژه‌های بزرگ نیمه کاره در این صنعت می‌باشد

که متاسفانه مدیران این بخش در وزارت نفت بیشتر این روز و مناسبت را با پیام‌های تبریک و تهنیت و پاداش به کارکنان پایان می‌دهند تا روزی دگر و روزگاری دگر

باشد تا عزمی جهادی در جهت اجرای سیاست‌های راهبردی رهبری فرزانه انقلاب در بخش پتروشیمی ایجاد شود
و شاهد روزی باشیم که صنعت تخصصی پتروشیمی جولانگاه سیاسی بازی‌ها و به کار گماردن نیروهای غیر تخصصی تبدیل نشود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.