تاریخ انتشار : جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۴:۵۱
کد خبر : 19404

برای اولین بار در کشور و پیرو عقد قرار داد با مجموعه تحقیقاتی آکادمی علوم چین دالیان

واحد تبدیل متانول به الفین در منطقه پارسیان ساخته می‌شود

واحد تبدیل متانول به الفین در منطقه پارسیان ساخته می‌شود
برای نخستین بار در کشور شرکت پارک‌های پتروشیمی افق خلیج فارس، برای اجرای مرحله اول پارک زنجیره ارزش متانول با هدف ایجاد واحد MTO (فناوری تبدیل متانول به الفین) قرارداد دانش فنی و بسته طراحی فرآیند پایه (PDP) با دالیان امضا کرد.

به گزارش فراز انرژی به نقل از روابط عمومی شرکت پارک‌های پتروشیمی افق خلیج فارس، دکتر علی وطنی، رییس هیئت مدیره و عضو هیات علمی دانشگاه گفت: این تکنولوژی به‌روزترین، بهینه‌ترین و نسل سوم از تکنولوژی توسعه داده شده توسط دالیان است.

وی گفت: تاکنون در کشور واحد MTO نداشته‌ایم که با ایجاد این واحد توسعه زنجیره ارزش این محصول پراهمیت مطابق با الگوهای جهانی، میزان تولید الفین کشور را افزایش می‌دهد.

به گفته وطنی پارک تکمیل زنجیره ارزش متانول در منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان ساخته می‌شود که بر مبنای اقتصاد درون نگر و برون‌زا مقرر شده است، از مازاد متانول تولید شده در کشور به ویژه در منطقه عسلویه ۲۲ محصول ارزشمند و پایانی به صنایع پایین دستی عرضه کند.

وی افزود: در مرحله اول این پارک علاوه بر ایجاد و بهره‌برداری از واحد MTo دو واحد پایین دست ACN (آکریلونیتریل) که یکی از کاربردهای آن در صنعت نساجی است و پلیمرهای پلی اتیلنی (LL/HDPE) نیز برنامه‌ریزی شده است. علت انتخاب این دو پایین دست، بررسی بازار کشور و صادرات مد نظر بوده است.

رئیس هیئت مدیره پارک‌های پتروشیمی افق خلیج فارس، اظهار داشت: متانول به عنوان یکی از مهم‌ترین محصول‌های پایه پتروشیمی، می‌تواند ماده اولیه بسیاری از مواد شیمیایی پایین دست باشد. راهبرد ساخت پارک زنجیره ارزش متانول در منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان بر این اساس اتخاذ شده است که تحریم‌های مستمر و ظالمانه، انباشتگی متانول تولید شده در کشور را به دنبال داشته است و پارک زنجیره ارزش متانول می‌تواند این تهدید را با تولید محصولاتی با ارزش افزوده بالاتر به فرصتی ارزشمند برای تنوع بخشی به سبد محصولات صنعت پتروشیمی تبدیل کند.

وطنی خاطر نشان کرد: انباشتگی بیش از ۶۰ درصد از متانول تولیدی در منطقه عسلویه، زیرساخت بندری و اسکله صادراتی پارسیان هزینه حمل نقل این محصول را نیز کمتر کرده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.