تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۲
کد خبر : 20555

تلاش مکزیک برای احیای صنعت پتروشیمی

تلاش مکزیک برای احیای صنعت پتروشیمی
دولت مکزیک به دنبال حمایت از ورود سرمایه‌های بخش خصوصی با هدف احیای صنایع پتروشیمی این کشور است.

به گزارش فراز انرژی به نقل از پایگاه خبری «بامریکاست»، مقام‌های دولتی مکزیک اعلام کردند که این کشور به‌دنبال جذب سرمایه‌های بخش خصوصی در صنایع شیمیایی و پتروشیمی خود و دو برابر کردن تولید محصولات تا سال ۲۰۳۰ است تا واردات ۱۴ میلیارد دلاری را با کالاهای تولید داخل جایگزین کند.

طبق نقشه راه مکزیک که از سوی کلودیا شینبام، رئیس‌جمهوری مکزیک، در مکزیکو سیتی رو نمایی شد، هدف دولت در سه سال، رشد سالانه ۱۰ درصدی بخش پتروشیمی است.

لوز النا گونزالس، وزیر انرژی مکزیک، طی ارائه طرح توسعه ملی مکزیک در ایالت تاماولیپاس، که یکی از مراکز صنعت پتروشیمی مکزیک است در این باره گفت: احیای ظرفیتی که دولت در گذشته برای تولید مواد پتروشیمی داشت، ضروری است، ما پیش‌تر در حوزه پتروشیمی فعال بودیم، اما اکنون کارخانه‌های کود خصوصی‌سازی شده و پتروشیمی‌ها رها شده‌اند.

شرکت‌های پتروشیمی داخلی مکزیک مانند اوربیا (Orbia) و آلپک (Alpek) و شرکت‌های چند ملیتی از جمله باسف آلمان، اینئوس انگلیس و سابک عربستان همگی در شهر آلتامیرا مکزیک تأسیسات تولیدی دارند.

مواد شیمیایی و پتروشیمی یکی از بخش‌های صنعتی راهبردی است که توسط نقشه‌راه مکزیک از سوی رئیس‌جمهوری این کشور رونمایی شد، شناسایی شده است.

این سند شامل هدف دوبرابر کردن سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی در صنعت و دستیابی به رشد ۱۰ درصدی در سال ظرف سه سال است.

به‌عنوان بخشی از راهبرد پتروشیمی، شرکت دولتی نفت مکزیک (پکس) مجتمع پتروشیمی «کانگره‌جرا» خود را در ایالت وراکروز در خلیج مکزیک مدرن خواهد کرد.

ظرفیت این مجتمع برای تولید اتان، یک ماده اولیه کلیدی برای صنعت پتروشیمی، تا سال ۲۰۳۰ میلادی از سالانه ۲۵۰ هزار تن کنونی به ۵۲۰ هزار تن می‌رسد.

وزیر انرژی مکزیک گفت: سرمایه‌گذاری‌های پمکس در بخش پایین‌دست مکزیک را قادر می‌سازد تولید فرآورده‌های نفتی با ارزش بالاتر را افزایش دهد.

در سال‌های اخیر، صنعت پتروشیمی مکزیک تحت تأثیر کمبود مواد اولیه پمکس و هجوم محصولات ارزان قیمت از چین قرار گرفته است.

نقشه راه مکزیک افزون بر تأمین اتان بیشتر برای تولیدکنندگان داخلی، پمکس را متعهد به افزایش تولید پتروشیمی خود پس از سال‌ها کاهش می‌کند.

بر اساس شرکت پمکس، تولید محصولات پتروشیمی پمکس از سالانه ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تن در سال ۲۰۱۴ به ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال ۲۰۲۳ رسید.

در مجتمع پتروشیمی «کانگره‌جرا»، تولید از ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تن در سال ۲۰۱۴ به زیر ۹۰۰ هزار تن در سال ۲۰۲۳ کاهش یافت.

جایگزینی واردات

در کنار افزایش تولید پمکس، مکزیک نیز برای محدود کردن رقابت خارجی در حوزه پتروشیمی اقدام خواهد کرد.

دولت مکزیک بر واردات محصولات شیمیایی که طی دو سال گذشته بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافته است، تعرفه وضع خواهد کرد.

مکزیک در نظر دارد تا سال ۲۰۳۰ میلادی ۱۴ میلیارد دلار واردات مواد شیمیایی را در بخش‌هایی مانند پلیمرهای پیشرفته، الیاف کربن و مواد بسته‌بندی جایگزین کند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.