مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی
معاون وزیر نفت: اولویت راهبردی صنعت پتروشیمی تامین نیاز داخل است و بعد صادرات
معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، گفت: اولویت راهبردی صنعت پتروشیمی تامین نیاز داخل است و بعد صادرات، انتظار داریم خوراک مورد نیاز صنعت پتروشیمی نیز از سوی بخش بالادست با اولویت رفع نیاز داخلی تامین و سپس صادر شود و این امر نیازمند همگرایی و همکاری برای تامین پایدار خوراک پتروشیمیها با قیمتگذاری مناسب است.
به گزارش فراز انرژی به نقل از نیپنا، مرتضی شاهمیرزایی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، در نشست هم اندیشی نخبگانی و خبرگانی چالشهای قیمتگذاری انواع خوراک در صنعت پتروشیمی، اظهار کرد: باید در مسیر رشد و توسعه صنعت پتروشیمی از تمام ظرفیتهای موجود برای تحقق جهش تولید استفاده کرد.
وی با بیان این که عملیات اجرایی حدود ۱۳۰ طرح پتروشیمی به ارزش حدود ۱۰۰ میلیارد دلار آغاز شده است، گفت: از این تعداد طرح، پیشرفت فیزیکی حدود ۷۰ طرح مطلوب است ولی همواره باید برای رفع موانع توسعه و شتاب بخشی اجرای طرحهای پتروشیمی در تلاش باشیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: در مسیر تکمیل زنجیره ارزش هابهای عسلویه، ماهشهر، منطقه انرژی بر پارسیان و در پس کرانه آن منطقه لامرد و همچنین مناطق دیر، کنگان و سیراف آماده جذب سرمایهگذاریهای جدید هستند و بر اساس تدابیر ویژه سرمایه گذاران از حمایتها و مشوقهای قانونی بهرهمند میشوند.
وی با گرامیداشت و یاد و خاطره شهید جمهور، ابراهیم رئیسی و سایر شهدای دولت، تصریح کرد: صنعت پتروشیمی کشور مصممتر از گذشته در راستای استحکام و قوام پایههای عمیق جمهوری اسلامی ایران با توجه به اصول و آرمانهای انقلاب اسلامی، به مسیر رشد و پیشرفت خود ادامه میدهد.
معاون وزیر نفت درباره چالشهای قیمتگذاری خوراک در صنعت پتروشیمی، اظهار کرد: مصرف داخلی فزاینده، عدم تمرکز راهبردی، فقدان یک حکمرانی جامع برای تخصیص و توزیع خوراک از سوی شورای عالی انرژی و وزارت نفت و همچنین ناترازی انرژی برخی از مسائل و چالشهای موجود است که باید با همگرایی و همکاری برای تامین پایدار خوراک پتروشیمیها با قیمتگذاری مناسب تلاش کرد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: بالا بودن قیمت گاز طبیعی در کشور نسبت به کشورهای منطقه، کاهش خوراک و یا افت کیفیت آن در طول زمان از جمله چالشهای صنعت پتروشیمی کشور است.
ایجاد کارگروه تخصصی فرمول قیمتگذاری خوراک
شاهمیرزایی خاطر نشان کرد: پیشنهاد میشود با افزودن میانگین قیمت گاز صنایع داخلی کشورهای همسایه به عنوان یکی از عوامل قیمت گذاری، در نرخگذاریها بازنگری انجام شود و همچنین میتوان با ایجاد کارگروهی تخصصی فرمول قیمتگذاری خوراک را در مقاطع زمانی مشخص و بر اساس شرایط به روزآوری کرد.
وی ادامه داد: مدیریت مصرف انرژی و استفاده بهینه از منابع موجود سبب خواهد شد تا بخشی از ناترازی موجود رفع شده و خوراک بیشتری در اختیار صنعت قرار بگیرد و برای تحقق این امر همکاری هلدینگهای پتروشیمی بسیار مهم است.
شاهمیرزایی با بیان این که باید از خام فروشی فاصله گرفته و به سوی تولید محصولات نهایی و دارای ارزش افزوده بیشتر حرکت کنیم، گفت: کاهش خام فروشی همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری است و باید تکمیل زنجیره ارزش را به عنوان یک راهبرد مورد توجه قرار دهیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: باید تحول ساختاری جدید را هدفگذاری کنیم و راهبری و تنظیمگری را در تمام ابعاد با استفاده از تجربههای موجود محقق کنیم.
وی با اشاره به این که استفاده از انرژیهای نو و تجدیدپذیر میتواند منجر به تحول در تامین انرژی مورد نیاز در صنعت پتروشیمی شود، گفت: استفاده از روشها و فناوریهای نوین در تمام زمینهها میتواند منجر به توسعه متوازن شود.
شاهمیرزایی ادامه داد: جمع آوری گازهای مشعل با همکاری تمام ذی نفعان در حال انجام است و بر همین اساس خوراک مجتمعهای پتروشیمی نیز افزایش خواهد یافت و در این مسیر گازهای همراه در شرق و غرب کارون در حال جمع آوری است و NGLهای ۳۲۰۰ و ۳۱۰۰ و همچنین پالایشگاه گاز بید بلند خلیج فارس روند تامین خوراک پتروشیمیها را بهبود خواهند بخشید.
وی بیان کرد: تمام فلرهای موجود با همکاری هلدینگها و شرکتهای پتروشیمی بزودی خاموش میشوند و در صنعت پتروشیمی نیز فلرها تا پایان سال ۱۴۰۵ خاموش خواهند شد و این گام بزرگی در راستای صیانت از محیط زیست و نیز افرایش تولید خواهد بود.
همچنین بخوانید: برگزاری نشست چالشهای مرتبط با قیمتگذاری خوراک در صنعت پتروشیمی
تسهیل مسیر زنجیره ارزش با ایجاد پارکهای شیمیایی
معاون وزیر نفت ادامه داد: اولویت راهبردی صنعت پتروشیمی تامین نیاز داخل است و بعد صادرات، انتظار داریم خوراک مورد نیاز صنعت پتروشیمی نیز از سوی بخش بالادست با اولویت رفع نیاز داخلی تامین و سپس صادر شود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر لزوم استفاده از فناوریهای نوین اظهار کرد: خوشبختانه صنعت پتروشیمی از تمام توان خود برای داخلیسازی و بومی کردن نیازهای صنعت با استفاده از فناوریهای نوین استفاده کرده است و بر همین اساس نیازهای صنعت به دانش فنی و کاتالیست از سوی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و دیگر شرکتها تامین میشود.
شاهمیرزایی با بیان اینکه، شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی از نظر فروش دانش فنی در سال گذشته میلادی رتبه نخست را کسب کرد، ادامه داد: هفته گذشته قرارداد داخلیسازی کاتالیستهای باقی مانده از سوی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با مراکز دانشگاهی امضا شد و تا پایان سال این کاتالیستها در مقیاس آزمایشگاهی به تولید میرسند.
وی افزود: عرضه اعتباری ۸۰ همت محصول از سوی پتروشیمیها در سال گذشته منجر به تحول در صنایع پایین دستی پتروشیمی شد و شرکتها نیازهای خود را با سهولت بیشتری تامین کردند.
شاهمیرزایی با بیان این که ایجاد پارکهای شیمیایی میتواند مسیر تکمیل زنجیره را تسهیل کند، گفت: ساخت و ایجاد بیش از ۱۰ پارک تخصصی با هدف توسعه متوازن صنعت از سوی هلدینگهای پتروشیمی در دست اجراست.
هم اندیشی نخبگانی و خبرگانی بررسی چالشهای قیمتگذاری انواع خوراک در صنعت پتروشیمی دیروز (پنجشنبه ۳۱ خردادماه) به همت دانشگاه امام صادق برگزار شد.
برچسب ها :دانشگاه امام صادق ، صادرات ، صنعت پتروشیمی ، مرتضی شاهمیرزایی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0