در مجمع پتروشیمی زاگرس عنوان شد؛
از عزم جدی زاگرس برای استقلال در سرویسهای جانبی تا کاهش حاشیه سود به ۵ درصد و نزدیک به بودن به نقطه سر به سر
به گزارش فراز انرژی، در این مجمع پس از قرائت کلام الله مجید و انتخاب هیئت رئیسه، دکتر متین دیداری پس از اشارهای مختصر به جایگاه شرکت پتروشیمی زاگرس، بهعدم النفع ۴۸۱ هزارتنی تولید سال مالی مذکور پرداخت و گفت: ۴۸۱ هزارتن ناشی از کمبود گاز خوراک و ۳۳۳ هزارتن ناشی از کمبود اکسیژن بوده در صورتعدم اتفاق این دو مورد زاگرس میتوانست ۳ میلیون و ۲۱۴ هزارتن محصول تولید نماید.
وی افزایش نرخ خوراک گاز را چالش اصلی شرکت عنوان کرد و گفت: در سال ۹۸ نرخ هر مترمکعب گاز معادل ۸۲۰ تومان بوده و در سال ۱۴۰۲ این نرخ به ۶.۱۳۰ تومان افزایش یافته تا جایی که بهای ۲ هزارمیلیارد تومانی گاز خوراک در سال ۱۴۰۲ به ۱۲/۵ هزار میلیارد تومان افزایش یافته که رشدی ۶۴۸ درصدی را نشان میدهد ضمن آنکه در این بازه نرخ گاز سوخت نیز ۱۲۶۰ درصد رشد داشته است.
ایشان در ادامه خاطر نشان کرد: نرخ سرویسهای جانبی نسبت به سال ۱۳۹۹ با افزایش ۳۵۰ درصدی و همچنین هزینه حمل نیز در قیاس با سال ۱۴۰۱ در نتیجه ساماندهی ناوگان لجستیکی با ۱۷ درصد کاهش به ۴۵ دلار در هر تن تنزل یافته است.
دکتر دیداری در خصوص عملکرد مالی شرکت افزود: زاگرس در سال مالی ۲۰ درصد رشد مبلغ فروش، ۲ درصد رشد سود ناخالص، ۵۵ درصد کاهش سود عملیاتی و ۵۰ کاهش سود خالص را تجربه کرده که عمدتا ناشی از محدودیت و قطعی و نرخهای نامتعارف گاز خوراک و اکسیژن بوده است.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی زاگرس با انتقاد به روند نادرست تصمیم گیری در حیطه صنعت بیان داشت: حاشیه سود ۵۰ درصدی زاگرس در سال ۱۳۹۷ به ۵ درصد در سال ۱۴۰۲ تنزل یافته که بیانگر تاثیر پذیرفتن صنعت متانول از نرخهای ابلاغی گاز خوراک و سرویسهای جانبیست و این موضوع در طرحهای متانولی جدیدا افتتاح شده منجر به چالش جدی گردیده است.
ایشان در ادامه افزود: وضعیت پیش آمده و کاهش جهانی نرخهای متانول ورود به زنجیره ارزش این محصول را توجیه میکند در این راستا و با توجه به مطالعات و لحاظ سایر پارامترها، پروژه ۳۰۰ هزارتنی اتانول سنتزی انتخاب و هم اکنون لایسنس و بسته مهندسی فرآیند آن دریافت و مهندسی پایه بمیزان ۵۶ درصد پیشرفت واقعی داشته و در شهریورماه بصورت کامل دریافت خواهد شد ضمن آنکه موافقت اصولی ۲۶۵ میلیون دلاری از محل خط اعتباری چین دریافت و مذاکره با دو فاینانسور دیگر را نیز به موازات دنبال میکنیم.
دیداری در ادامه دیگر طرحهای توسعهای شرکت را اینگونه شرح داد: رشد قیمت اکسیژن و بهای تولیی، زاگرس را به سمت ایجاد واحد ASU متشکل از ۲ خط تولید ۸۵ هزارتنی اکسیژن سوق داد که هم اکنون ۸/۸۳ درصد پیشرفت داشته و پروسه ساخت تجهیزات از تیرماه آغاز گردیده که ۱۸ قلم کالا از قبیل کمپرسور، کولدباکس و توربواکسپندر از مجموع ۳۰ قلم کالای دیرتحویل سفارشگذاری گردیده ضمن آنکه موافقت اصولی اولیه ۵۰۰ میلیون دلاری از صندوق توسعه ملی جهت تامین سرمایه مورد نیاز اخذ شده و پیش بینی میشود اسفندماه ۱۴۰۳ فاز ساخت آن آغاز شود.
ایشان در ادامه اذعان داشت: با توجه به حجم بالای تولید بخار در فرایند تولید، زاگرس احداث نیروگاه برق سیکل ترکیبی را در دستور کار قرار داده و ۴ دستگاه توربینهای بخار جهت تولید برق با ظرفیت ۱۹۰ مگاوات خریداری و به مجتمع انتقال یافته است.
در پایان و پس از ارائه گزارشات عملکردی، صورتهای مالی برای دوره منتهی به اسفندماه ۱۴۰۲ تصویب، روزنامه اطلاعات و پیام عسلویه بعنوان روزنامه کثیرالانتشار تعیین، ۱۵ میلیارد تومان به سرفصلهای مسئولیتهای اجتماعی تخصیص و با تقسیم ۷۶ درصد سود خالص موافقت گردید تا در نهایت به هر سهم سودی ۴.۲۰۰ ریال اختصاص یابد.
برچسب ها :پتروشیمی زاگرس ، سهم پتروشیمی زاگرس ، مدیرعامل زاگرس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0