تاریخ انتشار : دوشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۷
کد خبر : 7800

اینفوگرافیک

پتروشیمی های بورسی در فصل بهار چقدر سود ساختند؟

پتروشیمی های بورسی در فصل بهار چقدر سود ساختند؟
پایگاه خبری فراز انرژی به رسم همیشه خود در گزارش دهی عملکرد شرکت‌های پتروشیمی، این بار عملکرد فصل بهار آن‌ها را مورد بررسی قرار خواهد داد ضمن آنکه از بررسی عملکرد شرکت‌های پتروشیمی مارون (بواسطه اورهال بهار سال گذشته) و شازند (به سبب‌عدم ارائه صورت‌های مالی فصل بهار) چشم پوشی شده است.

به گزارش فراز انرژی، درآمد تجمیعی فصل بهار سال جاری ۲۳ شرکت پتروشیمی فعال بازار سرمایه نسبت به بهار سال گذشته با ۲۶ درصد افزایش به ۱۵۳.۸ هزار میلیارد تومان رسیده از طرفی برآیند سود خالص آن‌ها با افزایش ناچیز ۱.۸ هزار میلیارد تومانی به ۳۳.۷ هزار میلیارد تومان افزایش یافته که بیانگر رشدی ۶ درصدی است.

روند‌های کاهشی سودها پرتعدادتر از افزایشی‌ها

از ۲۳ شرکت پتروشیمی فقط ۷ شرکت موفق به افزایش سود خالص، ۱ شرکت روندی نسبتا ثابت و ۱۵ شرکت با کاهش سود خالص روبرو گردیده اند.

رشد چشمگیر بهای تولید

بررسی بهای تولید این برندها دال بر افزایش ۳۷ درصدی آن تا به ۱۱۲.۸ هزار میلیارد تومان است که در این بین شرکت سه شرکت پتروشیمی امیرکبیر، نوری و آریاساسول به ترتیب با ۶۸ درصد، ۶۰ درصد و ۵۶ درصد رشد در صدر بیشترین افزایش بهای تولید قرار دارند.

نوری صدرنشین جدول

شرکت پتروشیمی نوری در بهار سال ۱۴۰۳ تولیدی به میزان ۱.۳ میلیون تن و حجم فروشی به مقدار ۱.۲ میلیون تن را تجربه نموده از طرفی درآمد این شرکت در قیاس با بهار سال ۱۴۰۲ با ۶۵ درصد رشد به ۳۵.۹ و سود خالص نیز با ۱۰۸ درصد رشد به ۶.۳۲ هزار میلیارد تومان افزایش یافته که عمدتا ناشی از افزایش حجم فروش و نرخ فروش داخلی مخلوط رافینیت و افزایش حجم و نرخ فروش صادراتی نفتای سبک است.

اصفهان به نائبی راضی شد

درآمد عملیاتی شرکت پتروشیمی اصفهان ناشی از رشد حجم و نرخ فروش داخلی تولوین بنزن و انیدریک فتالیک در قیاس با بهار سال گذشته با ۲۹ درصد رشد به ۲.۱ هزار میلیارد تومان و سود خالص نیز با ۶۹ درصد رشد به ۰.۲۱ میلیارد تومان افزایش یافته تا این برند از حیث رشد سودآوری بر جایگاه دوم این رده‌بندی تکیه زند.

صف کشی متانولی‌ها و اوره سازها از رتبه ۳ تا ۶

جایگاه سوم این رده‌بندی به زاگرس رسید جاییکه این شرکت با کسب ۵.۸۳ هزار میلیارد تومان درآمد توانست سود خالص خود را با ۶۳ درصد رشد به ۰.۶۶ میلیارد تومان برساند هرچند با تعدیل نرخ خوراک می‌تواند تا جایگاه دوم هم بالا بیاید. در ادامه پتروشیمی خارک توانست سود خالص خود را با ۳۵ درصد رشد به ۱.۱ هزار میلیارد تومان افزایش و در جایگاه چهارم، پتروشیمی فن آوران نیز با رشد ۲۴ درصدی سود خالص تا به ۰.۸۵ میلیارد تومان در جایگاه پنجم و پتروشیمی پردیس نیز با رشد ۱۵ درصدی سود خالص خود تا به ۵.۲۴ هزار میلیارد تومان توانست در جایگاه ششم قرار گیرد.

قرارگیری دو پلیمرساز در رتبه‌های بعدی

جم پیلن با کسب ۳.۱ هزار میلیارد تومان درآمد و افزایش ۶ درصدی سود خالص خود تا به ۱.۷۲ هزار میلیارد تومان در جایگاه هفتم قرار گرفت. از آن طرف شرکت پتروشیمی جم علی رغم افزایش چشمگیر درآمد عملیاتی اما بعلت رشد بهای خوراک نتوانسته افزایشی را در سود خالص خود تجربه نماید و همچون سال گذشته ۲.۳۵ هزار میلیارد تومان سود را گزارش و بر جایگاه هشتم تکیه زده است.

آغاز روند کاهشی سود خالص از جایگاه نهم

شرکت پتروشیمی شیراز واجد رتبه نهم جدول علی رغم رشد درآمدها تا ۶.۱۲ هزار میلیارد تومان اما با کاهش ۳ درصدی سود خالص خود تا به ۱.۹۳ هزار میلیارد تومان مواجه گردید که عمدتا ناشی از رشد هزینه‌های غیرعملیاتی و افزایش مالیات است. از طرفی رتبه دهم جدول به پتروشیمی خراسان اختصاص یافته که افزایش درآمد این برند با رشد بهای تولید بی‌اثر شده و نهایتا سود خالص این شرکت با ۶ درصد کاهش به ۰.۸۴ هزار میلیارد تومان تنزل یافته است.

پتروشیمی بوعلی در جایگاه یازدهم

علی رغم رشد ۱۲ درصدی درآمد عملیاتی شرکت پتروشیمی بوعلی تا ۱۲.۲۱ هزار میلیارد تومان اما این برند با رشد چشمگیر بهای خوراک خود مواجه و سود خالص با ۷ درصد کاهش به ۳.۶۷ هزار میلیارد تومان تنزل یافته است.

آریاساسول در جایگاه دوازدهم

شرکت پلیمر آریاساسول در بهار سال جاری توانسته درآمدهای عملیاتی خود را با رشد چشمگیری به ۱۰.۸ هزار میلیارد تومان افزایش دهد ولیکن همچون دیگر شرکت‌ها با رشد ۲.۴ هزار میلیارد تومانی بهای تولید خود (ناشی از افزایش نرخ دریافت و بهای مواد مصرفی) مواجه و سود خالص این برند با ۷ درصد کاهش به ۳.۷۲ هزار میلیارد تومان تنزل یافته است.

تکیه قائد بصیر و غدیر بر جایگاه‌های سیزدهم و چهاردهم

شرکت پتروشیمی قائد بصیر در بهار با کاهش درآمد، افزایش هزینه‌های فروش و هزینه‌های مالی مواجه گردید تا سود خالص این برند با کاهش ۱۱ درصدی به ۰.۲۷ هزار میلیارد تومان تنزل یابد. از آن طرف شرکت پتروشیمی ارومیه نیز همچون قائد بصیر با کاهش درآمدها تا ۰.۶۱ هزار میلیارد تومان مواجه و در ادامه با رشد نسبی هزینه‌های مالی خود و کاهش ۱۵ درصدی سود خالص تا ۰.۰۸ هزار میلیارد تومان نتوانست به جایگاهی بالاتر از چهاردهم دست یابد.

پارس در جایگاه پانزدهم تکیه زد

شرکت پتروشیمی پارس در بهار ۱۴۰۳ با رشد ۲۲ درصدی درآمد‌ها تا به ۲۰.۳ هزار میلیارد تومان روبرو گردیده اما تاثیر آن بواسطه رشد چشمگیر ۶۸ درصدی بهای تولید که عمدتا ناشی از رشد حجم و نرخ خوراک دریافتی و یوتیلیتی هاست خنثی گردیده و سود خالص این برند با ۲۲ درصد کاهش به ۲.۹ هزار میلیارد تومان تنزل و در جایگاه پانزدهم جای گرفت.

در جایگاه‌های بعدی کدام برندها حضور دارند؟

پتروشیمی غدیر با سود ۰.۳۱ هزار میلیارد تومانی و کاهش ۲۶ درصدی آن در جایگاه شانزدهم، امیرکبیر با سود ۰.۷۹ هزار میلیارد تومانی و کاهش ۲۸ درصدی آن در جایگاه هفدهم، تخت جمشید علی رغم قرارگیری در صدر بیشترین افزایش درآمدهای فصل بهار اما با سود خالص ۱.۳۱ همتی و کاهش ۳۲ درصدی آن در جایگاه هجدهم، تندگویان با سود خالص ۱.۱۱ هزار میلیارد تومانی و کاهش ۶۰ درصدی آن در جایگاه نوزدهم، کرمانشاه با سود خالص ۰.۳ هزار میلیارد تومانی و کاهش ۶۱ درصدی آن در جایگاه بیستم و فارابی با سود خالص ۱.۵ میلیارد تومانی و کاهش ۹۴ درصدی آن در جایگاه بیست و یکم تکیه زد

زیان ده‌ها کدام یک بودند؟

شرکت پتروشیمی آبادان با رشد ۱۰۲ درصدی زیان خالص تا ۰.۲۹ هزار میلیارد تومان در جایگاه بیست و دوم و نهایتا پتروشیمی لردگان در این فصل با رشد ۳۵۶ درصدی زیان خالص خود تا به ۰.۴۹۷ هزار میلیارد تومانی روبرو و در جایگاه ۲۳ این جدول جای گرفت.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.