تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۴
کد خبر : 6460

پتروشیمی فن‌آوران در مسیر توسعه؛

پیشتازی پتروشیمی فن‌آوران در محیط زیست و افزایش ظرفیت تولید

پیشتازی پتروشیمی فن‌آوران در محیط زیست و افزایش ظرفیت تولید
همزمان با نزدیک شدن به زمان مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشیمی فن‌آوران، پروژه‌های فعال شرکت در حوزه‌های افزایش تولید، محیط زیست، صرفه‌جویی و یوتیلیتی با شتاب بیشتری در حال پیشرفت است.

به گزارش فراز انرژی، روند پروژه‌های پایداری، زیست‌محیطی و یوتیلیتی شتاب گرفت/ افزایش ظرفیت تولید و سودآوری در افق پیش رو همزمان با مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشیمی فن‌آوران، آخرین وضعیت پروژه‌های غول متانول هاب اول پتروشیمی کشور اعلام شد تا سهامداران «شفن« در جریان آخرین پیشرفت‌های افق پیش‌روی شرکت قرار گیرند.
به گزارش روابط عمومی پتروشیمی فن‌آوران، همزمان با نزدیک شدن به زمان مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشیمی فن‌آوران، پروژه‌های فعال شرکت در حوزه‌های افزایش تولید، محیط زیست، صرفه‌جویی و یوتیلیتی با شتاب بیشتری در حال پیشرفت است.

پپیشتازی پتروشیمی فن‌آوران در محیط زیست و افزایش ظرفیت تولید

پروژه واحد بازیافت CO2 پتروشیمی فن‌آوران که به‌عنوان بزرگترین واحد بازیافت دی اکسید کربن کشور با ظرفیت جذب سالانه ۱۶۰ هزار تن CO2 شناخته می‌شود، با هدف بازیافت دی اکسید کربن حاصل از احتراق در استک ریفرمر واحد متانول اجرایی شده است و بناست با جذب این آلاینده، شرکت پتروشیمی فن‌آوران را به سبزترین پتروشیمی کشور تبدیل کند.
این پروژه که پیش‌بینی می‌شود پیش از پایان سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری برسد، ظرفیت تولید محصول متانول در پتروشیمی فن‌آوران را تا ۷۰ هزار تن در سال افزایش خواهد داد و سالانه بیش از ۲۲ میلیون متر مکعب از نیاز این شرکت به خرید گاز سبک را کاهش خواهد داد که به معنای صرفه جویی و افزایش سود سهامداران خواهد بود. در این پروژه‌ی حدود ۳۰ میلیون یورویی که اکنون روند اجرای آن با شتاب بیشتری در حال پیشرفت است، بناست بیش از ۶۵ درصد از پروژه با توان و دانش متخصصین ایرانی اجرایی شود تا علاوه بر درآمد حدود ۱۷ میلیون یورویی از بازیافت دی‌اکسید کربن، درآمد سالانه حدود ۲۰ میلیون یورویی از فروش محصول را عاید سهامداران کند. کاهش هزینه خرید گاز سبک به مقدار ۲۲.۵ میلیون متر مکعب در سال معادل ۲.۶ میلیون یورو از دیگر دستاوردهای اجرای این پروژه زیست محیطی مهم برای کشور و سهامداران خواهد بود. بویلر ﻫﯿﺪﺭﻭﮊﻥ ﺳﻮﺯ پروژه‌ای با هدف صرفه‌جویی، خودکفایی و پایداری در تولید و تامین خوراک مجتمع‌های همجوار پایداری تولید پتروشیمی فن‌آوران یکی از استراتژیک‌ترین شرکت‌های منطقه ماهشهر که خوراک ۷ شرکت هاب اول پتروشیمی کشور را تامین می‌کند، یکی از علت‌های اجرای پروژه بویلر ﻫﯿﺪﺭﻭﮊﻥ ﺳﻮﺯ بوده تا این شرکت علاوه بر تکمیل زنجیره ارزش، با جلوگیری از سوختن ۳۰ هزار متر مکعب گاز، بویلر هیدروژن سوز با ظرفیت ۱۶۰ هزار تن تولید بخار HPS از آبی که دورریز می‌شد و گازی که می‌سوخت را به اجرا رساند. این پروژه که توجه به افزایش قیمت حامل‌های انرژی، بهای تمام شده محصولات را کاهش می‌دهد، با سرمایه‌گذاری ۴.۲ میلیون یورو در دو بخش در حال اجرا است و به پیشرفت کلی ۷۰ درصدی نزدیک می‌شود تا جشن بهره‌برداری از آن در پاییز سال‌جاری با حضور سهامداران برگزار گردد. در این پروژه پر اهمیت، با بهره‌گیری از آب مازاد واحد متانول و گاز هیدروژن موجود در گاز پرج، تولید بخشی از بخار فشار بالای HPS مجتمع به منظور دستیابی به دو هدف کلان شرکت یعنی کاهش تاثیرات نامطلوب زیست محیطی و نیز افزایش سود سالانه تحقق می‌یابد که در نهایت به افزایش سود سالانه پتروشیمی فن‌آوران و کاهش خرید بخار پرفشار منجر خواهد شد نرخ بازگشت سرمایه این پروژه ۸۹ درصد پیش بینی شده است و انتظار می‌رود تا پایان سال ۱۴۰۴ سرمایه‌گذاری انجام شده از محل تولید بخار و کاهش وابستگی محقق گردد.

وینیل استات مونومر پروژه‌ای در پائین دست و زنجیره سوم توسعه

شرکت پتروشیمی فن‌آوران در افق چشم‌انداز ترسیم شده توسعه در حوزه پایین دست نیز با انجام مطالعات تا زنجیره سوم، طرح توسعه مختص به خود تحت عنوان پروژه‌ی وینیل استات مونومر VAM را با هدف ایجاد ارزش افزوده بر مازاد مصرف داخلی و صادراتی تولید تعریف کرده است. این پروژه که محصولات آن در صنایع چسب سازی، موکت بافی، تولید انواع پوشش‌ها، بسته‌بندی غذایی، ماده اولیه تولید انواع پلاستیک‌ها، رنگ و الیاف پارچه و… مورد استفاده قرار می‌گیرد با ارزش افزوده‌ی بسیار بالا و حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد می‌تواند به عنوان سند توسعه زنجیره ارزش پایین دست واحد اسید استیک و تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر به افزایش درآمد و سود سالانه شرکت با تولید سالانه ۱۰۰ هزارتن محصول منجر شود. میزان سرمایه‌گذاری این پروژه که حدود یکصد میلیون دلار برآورد شده است، در مدت زمانی حدود ۳ سال به سرانجام خواهد رسید تا شرکت را به افق توسعه خود برساند.

احداث مخازن پتروالفین فن‌آوران

در راستای توسعه زیرساخت‌های لازم برای پشتیبانی از فعالیت‌های تولیدی، احداث مخازن ذخیره‌سازی با ظرفیت مجموع ۱۰۰ هزار تن از دیگر پروژه‌های شرکت پتروشیمی فن‌آوران می‌باشد که با هدف انبار و نگهداری محصولات در جنوب غربی محل احداث طرح در سایت ۵ منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با شتاب در حال اجرا است و گسترش ظرفیت انبارگذاری و ایجاد منبع درآمد جدیدی را برای شرکت به ارمغان خواهد آورد.
گفتنی‌ست؛ با سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در آستانه ۲۰ سالگی مجتمع و اجرای پروژه‌های مهم ترسیم شده که با پیشرفت‌های چشمگیر همراه بوده است، شرکت پتروشیمی فن‌آوران در کنار افزایش سودآوری و تولید پایدار، چشم‌انداز روشن و امیدوارکننده‌ای را پیش روی سهامداران و بازار سرمایه قرار داده است که نشان از تحقق اهداف بلندمدت و تقویت جایگاه این مجتمع متانول در صنعت پتروشیمی ایران و جهان دارد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.