تصاویری از شرکت پتروشیمی اروند
شرکت پتروشیمی اروند یکی از بزرگترین تولید کننده زنجیره پی وی سی جهان در راستای آرمانهای خودکفایی و توسعه صنعتی و با هدف تامین مواد اولیه صنایع پایین دستی مورد نیاز بازارهای داخلی و خارجی در سایت ۳ منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و در زمینی به مساحت ۱۰۸ هکتار احداث گردیده است. از اهداف مهم این پروژه صنعتی و اقتصادی تولید محصولات با ارزش همچون محصول S-PVC با تولید سالیانه ۳۰۰۰۰۰ تن پلی و ینیل کلراید به روش سوسپانسیون و محصول E-PVC با تولید سالیانه ۴۰۰۰۰ تن پلی و ینیل کلراید به روش امولسیون، کاستیک برمبنای خلوص ۱۰۰ درصد به میزان ۶۳۴۰۰۰ تن در سال و تامین گاز کلر برای تعدادی از پتروشیمیهای منطقه ویژه به میزان ۱۸۶۷۰۰ تن درسال، آب ژاول به مقدار ۱۶۲۶۰ تن در سال و اتیلن دی کلراید به میزان ۳۲۹۳۰۰ تن در سال جهت تامین نیاز بازارهای داخلی و صادرات به خارج از کشور در نظر گرفته شده است.
قرارداد اجرای طرح مذکور به صورت EP پس از برگزای مناقصه و انتخاب شرکت Uhde آلمان و سازه از ایران به عنوان پیمانکاران فازهای مهندسی و تامین تجهیزات پروژه در تاریخ ۱۹ آبان ماه ۱۳۸۲ منعقد گردید. نمک صنعتی و اتیلن خوراک اصلی بوده که نمک به میزان ۱۳۰۰۰۰۰تن از طریق دریاچههای نمک در شهر بندرامام خمینی (ره) پس از تصفیه در کارخانه شستشوی نمک و تبدیل به آب نمک با استفاده از خط لوله به طول ۲۲ کیلومتر به پتروشیمی اروند انتقال داده میشود. در کارخانه کلرآلکالی پتروشیمی اروند آب نمک به روش الکترولیز به گاز کلر و هیدروژن تبدیل میشود. شرکت پتروشیمی اروند علاوه بر تولیدات محصولات پتروشیمی متعهد است رسالت خودرا در زمینه حفظ و نگهداری محیط زیست به انجام رساند و به همین دلیل از تکنولوژی مدرن در واحد کلر آلکالی به منظورعدم استفاده از جیوه استفاده گردیده است.
گاز کلر تولیدی علاوه بر مصرف به عنوان خوراک در مجتمعهای پتروشیمی غدیر، کارون، خوزستان و بندرامام، به کارخانه EDC/VCM ارسال شده و به همراه اتیلن دریافتی از خط اتیلن غرب ابتدا به محصول EDC و سپس به محصول VCM تبدیل میگردد. محصول VCM به کارخانه PVC ارسال شده و در واحدهای تولیدی به محصولات S- PVC و E-PVC تبدیل میشود.
جهت تکمیل این زنجیره تولید، تعدادی پروژه تحت عنوان پروژههای پیش نیاز تعریف شده است. این پروژها عبارتنداز واحد شستشوی نمک، خطوط انتقال آب نمک، واحد تغلیظ اسید سولفوریک، برجهای خنک کننده، افسایت، واحد اکسیژن، خطوط لوله و ارسال محصول از مجتمع پتروشیمی اروند تا اسکله شماره ۲ و تاسیسات غیرصنعتی میباشد.
برای مشاهده اخبار، گزارشات، تصاویر و ویدئوهای مربوط به پتروشیمی اروند اینجا کلیک کنید.