تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۳ - ۹:۰۸

شرکت پتروشیمی مروارید؛ پیشرو در استفاده از کاتالیست‌های ساخت داخل + گزارش ویدئویی و تصویری

در راستای حمایت از کالای ساخت داخل و منویات مقام معظم رهبری در راستای جهش تولید، پایان انحصار شرکت Sud chemie در کاتالیست هیدروژناسیون واحدهای الفین اعلام شد.

به گزارش فراز انرژی به نقل از روابط عمومی و امور فرهنگی شرکت پتروشیمی مروارید با جایگزینی موفقیت‌آمیز کاتالیست ایرانی به جای مشابه خارجی آن در پتروشیمی مروارید، ایران رسماً به یکی از تولید کنندگان این کاتالیست تبدیل شد.

تیم فنی و اجرایی پتروشیمی مروارید به رهبری مهندس فخرایی در جهت حمایت از تولید داخل نسبت به بارگذاری کاتالیست هیدروژناسیون پالادیوم واحد الفین بر پایه Al2O3 به مقدار ۲۶ تن از شرکت داخلی سرو اقدام نمود که این جایگزینی با موفقیت به انجام رسید.

شایان توجه است تاکنون این کاتالیست از شرکت sud chemie تهیه و در رآکتورهای واحد الفین استفاده می‌شده است.

لازم به ذکر است از سال ۱۳۹۵ با شروع همزمان تست‌ها در مقیاس ازمایشگاهی در شرکت توسعه نفت و گاز سرو و طراحی و ساخت راکتور مقیاس پایلوت در شرکت پتروشیمی مروارید استارات ساخت کاتالیست زده شد و در سال ۱۳۹۶ تفاهم‌نامه‌ی همکاری آن بین دو شرکت امضا گردید.
‎این موفقیت بزرگ در شرکت پتروشیمی مروارید موجب خوشحالی واحدهای الفینی و نویدبخش روزهای خوب برای سهامداران شرکت مروارید است که عنان کار را به صنعت‌مردانی جسور و پای کار داده‌اند.

محمود فخرایی مدیرعامل پتروشیمی مروارید در حاشیه مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت با اشاره به اینکه فرآیند خرید کاتالیست نقره مورد نیاز واحد MEG این شرکت، از حدود دو سال گذشته آغاز شده بود اظهار کرد: سرانجام قرارداد ساخت کاتالیست EO با شرکت ایرانی »اکسیر نوین فرآیند آسیا« در جهت تامین منافع حداکثری شرکت و حمایت از ایجاد ساختار تولید مستقیم این کاتالیست حساس و پیچیده در داخل کشور، منعقد شد.

وی ادامه داد: نمونه خارجی این کاتالیست که تکنولوژی ساخت آن در اختیار چند کشور توسعه یافته است طی سال‌های اخیر، با عملکردی به مراتب ضعیف‌تر از کشور چین تأمین می‌شد که با توجه به وجود شش واحد تولیدی MEG در کشور باعث خروج مبلغی قریب به ۲۰۰ میلیون دلار در سال ارز از کشور گردیده است.
مدیرعامل پتروشیمی مروارید به مزیت‌های استفاده از کاتالیست ایرانی اشاره کرد و افزود: استفاده از این کاتالیست بومی علاوه بر کاهش هزینه اولیه تأمین نقره (به دلیل کمتر بودن نقره مصرفی در آن (حدود ۱۸درصد) در مقابل ۲۸ درصد نقره مصرفی کاتالیست شرکت چینی) امکان استفاده مجدد از کاتالیست مستعمل موجود در انبارهای شرکت‌های تولید کننده MEG کشور که سال‌ها بدون استفاده باقی مانده‌اند را فراهم می‌سازد.

فخرایی بیان کرد: برآورد اولیه نشان می‌دهد؛ حدود ۲۰۰۰ تن کاتالیست مستعمل در مجموعه شرکت‌های دارای واحد MEG وجود دارد که با در نظر گرفتن درصد نقره ۲۰درصدی به صورت میانگین حدود ۴۰۰ تن نقره به ارزش تقریبی ۴۰۰ میلیون دلار در انبارهای این شرکت‌ها بدون ایجاد ارزش افزوده و بدون استفاده باقی مانده و با ادامه روند واردات، این مقدار به صورت سالیانه در حال افزایش است. لذا با عملیاتی شدن واحد کاتالیست ایرانی و با حمایت شرکت پتروشیمی مروارید این معضل نیز رفع خواهد شد.

وی در پایان تصریح کرد: باتوجه به شرایط سخت تأمین مالی جهت اجرای پروژه‌های توسعه‌ای با این میزان صرفه‌جویی (استفاده از کاتالیست داخلی و با در نظر گرفتن استفاده از نقره موجود در کاتالیست مستعمل) که در حدود ۴۰ میلیون دلار در هر بچ کاتالیست است می‌توان بسیاری از طرح‌های روی زمین مانده این پتروشیمی را اجرا کرد، از جمله این طرح‌های ویژه، خرید واحد تولید آب DM و بویلر تولید بخار و واحد ASU می‌باشد که بیش از ۱۰ سال است به دلیل‌عدم تأمین مالی متوقف مانده‌اند.

شایان ذکر است؛ در پایان مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشیمی مروارید، خرید کاتالیست ایرانی با حفظ منافع و صرفه و صلاح شرکت و در جهت حمایت از تولید داخلی مورد تاکید نمایندگان سهامداران قرار گرفت.