تاریخ انتشار : شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ - ۴:۲۴
کد خبر : 10440

فراز انرژی بررسی می‌کند؛

عملکرد سال ۱۴۰۲ مجتمع گاز پارس جنوبی زیر ذره بین

عملکرد سال ۱۴۰۲ مجتمع گاز پارس جنوبی زیر ذره بین
برای اولین بار در سطح رسانه‌های صنعتی، عملکرد سال ۱۴۰۲ مجتمع معظم گاز پارس جنوبی را بررسی خواهیم کرد.

به گزارش فراز انرژی، درآمد حق العمل کاری SPGC در سال گذشته با ۴۷ درصد رشد به ۳۲/۱ هزارمیلیارد تومان افزایش یافته که از این مقدار ۲۱/۴ هزارمیلیاردتومان متعلق به کارمزد تولید گاز شیرین، ۶/۶ هزارمیلیارد تومان متعلق به کارمزد تولید LPG، حدود ۲ هزار میلیارد تومان مربوط به کارمزد تولید گاز اتان، ۹۵۴ میلیارد تومان متعلق به کارمزد تولید گوگرد و ۹۴۶ هزارمیلیارد تومان متعلق به تولید میعانات گازی می‌باشد.

بهای تولید درآمد عملیاتی فوق طی سال مورد گزارش با رشد ۴۲ درصدی به ۲۲/۷ هزارمیلیارد تومان افزایش یافته که عمده آن به هزینه‌های عملیاتی پالایشگاه سیزدهم اختصاص دارد.

هزینه‌های فروش، اداری، عمومی این بنگاه تولیدی با ۸۷ درصد رشد به ۹/۶ هزارمیلیارد تومان رسیده که عمدتا ناشی از هزینه‌های پالایشگاه سیزدهم و نیروگاه بعثت می‌باشد.

مالیات پرداختی شرکت طی سال مورد گزارش با کاهش چشمگیر ۸۷ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ به ۳۷ میلیارد تومان تنزل یافته از طرفی عوارض آلایندگی با ۲۵ درصد رشد به ۲/۴۵ هزارمیلیارد تومان افزایش یافته است.

مجتمع گازپارس جنوبی در سال ۱۴۰۲ توانسته با درآمد حاصل از فروش گاز شیرین پالایشگاه سیزدهم از زیان عملیاتی خارج و به سود ۱۱۱ میلیارد تومانی دست یابد (سود خالص سال ۱۴۰۱ این شرکت ۳۰۷ میلیارد تومان بوده است).

نسبت جاری مجتمع گاز پارس جنوبی با تعداد پرسنل ۱۷/۷ هزار نفر در سال ۱۴۰۲ بواسطه درآمد پالایشگاه سیزدهم به ۲/۸۹ رسیده درحالیکه این نسبت برای سال ۱۴۰۱ بمیزان ۱/۵۷ بوده که به معنای توانمندی این شرکت برای پرداخت بدهی‌های خود است.

عملکرد تولید مجتمع چگونه بوده است؟

میزان تولید تجمیعی مجتمع گاز پارس جنوبی بیانگر پوشش ۸۱ درصدی ظرفیت اسمی و ۱۳۰ درصدی ظرفیت عملیست و به بیان جزئی تر:

میزان تولید سال ۱۴۰۲ گاز طبیعی شیرین شده نسبت به سال ۱۴۰۱ در روندی یکسان ۱۸۹ میلیون مترمکعب گزارش شده که ۱۲۴ درصد ظرفیت اسمی می‌باشد.

میزان تولید میعانات گازی با ۳ درصد کاهش به ۲۳۷ میلیون بشکه تنزل یافته و این مجتمع ۸۱ درصد ظرفیت اسمی و ۳۰ درصد ظرفیت عملی خود را پوشش داده است.

میزان تولید LPG با ۲۳ درصد رشد به ۶/۸ میلیون تن افزایش یافته و ۸۹ درصد ظرفیت اسمی و ۱۷۵ درصد ظرفیت عملی مجتمع پوشش داده شده است.

میزان تولید گوگرد با ۱۲ درصد رشد به ۵۸۹ هزارتن افزایش یافته و ۵۴ درصد ظرفیت اسمی و ۱۰۲ درصد عملی مجتمع پوشش داده شده است.

میزان تولید اتان با ۴ درصد کاهش به ۲/۱۱ میلیون تن تنزل و ۴۰ درصد ظرفیت اسمی و ۸۱ درصد ظرفیت عملی خود را پوشش داده است.

کدام پالایشگاه‌ها زیر ظرفیت کار کرده اند؟

«در زمینه تولید اتان پالایشگاه‌های سوم، پنجم، ششم و دهم» و «در زمینه تولید میعانات گازی پالایشگاه نهم» دارای بیشترین انحراف از برنامه تولید بوده است.

پالایشگاه‌های جدید روی چه ظرفیتی کار کرده اند؟

پالایشگاه یازدهم (فاز ۱۳) در سال مورد گزارش بمیزان ۵۳ درصد ظرفیت اسمی خود و پالایشگاه دوازدهم (فاز ۲۴-۲۲) نیز بمیزان ۷۸ درصد ظرفیت اسمی خود تولید داشته است.

مجتمع گاز در زمینه کاهش فلرینگ چقدر هزینه کرده است؟

این مجتمع در سال مورد گزارش ۷۴۹ میلیارد تومان را بعنوان جریمه ناشی از تجاوز از فلرینگ نرمال پرداخت کرده و مشخص نیست در این سرفصل و برای کاهش فلرینگ چه برنامه‌هایی را با چه میزان از پیشرفت اجرایی نموده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.